Uitstekende week voor Libre-teams

Geplaatst op 12 september 2018

BV 2 Brothers D1 – BIOS D2.
Dinsdagmiddag speelde het eerste dagteam alweer zijn derde wedstrijd, ditmaal met invaller Tammo voor Hennie. Tammo speelde naar eer en geweten zijn moyenne 1,76, helaas was zijn tegenstander goed op dreef en ging met 12 punten van tafel. Na een moeizame competitiestart speelde Henk een prima partij en met een moyenne van 3 is zijn vertrouwen weer op niveau. De hoofdact werd verzorgd door Nico en Nas. Ook Nico kende een stroeve start maar wist zich halverwege de wedstrijd te herpakken en met een moyenne van 5.5 kon hij met opgeheven hoofd bij Patricia aan tafel.
Uiteindelijk won het team met 31 punten van Bios D2.
Aldus Henk Boerman

BV 2 Brothers 3 – De Poedel 3  (Dubbeltje op z’n kant)
Zowel Hans als Roel hadden zo’n avond waar het dubbeltje 2 kanten op kon vallen. Ze bleven beiden op gelijke hoogte met de tegenstanders maar bij het eind van  hun wedstrijd vergaten ze het af te maken. Ze verloren beiden met 8 matchpunten. Hans zelfs iets boven zijn gemiddelde en Roel er net onder. Vooral Hans leek toch goede kansen op de overwinning te hebben. Op 7 punten voor het einde speelde hij een mooi overhoud-balletje. Dat leek nog zeker goed voor 3 of 4 punten. Maaaaarrr..…de speelbal lag met bal 2 en 3 mooi in een hoekje maar Hans kon er niet goed bij. Achterlangs, voorlangs, vanaf de overkant, een piqué, alles werd geprobeerd maar niks paste. Toen toch maar voorlangs en dat lukte net niet. Een jammerlijke misser. De tegenstander maakte vlak daarna uit en liet Hans in treurnis achter. Roels partij kabbelde voort. Het was niet zo best van beide kanten. Met een opleving aan het eind had hij de 12 punten kunnen pakken maar zijn tegenstander leefde eerder op. Jammer.
Geert ging weer goed van start. Na 8 beurten op 21 punten en de tegenstander op 9. Maar toen gebeurde het weer!! Droogte, grote droogte. En de opponent begon in z’n hum te komen. Na beurt 13 was de stand omgedraaid: 24 – 28. GGGGRRRRR!!! Maar toen was er gelukkig wéér zo’n bijzonder omslagmoment. De droogte verhuisde naar de Poedel en Geert knalde er opeens 14 in één beurt uit. Drie beurten later flitste hij over de finish, de tegenstander met 30 puntjes in zak en as achter latend.  Met een mooi moyenne van 2.45 pakte Geert weer de volle winst. Toch gingen de Nijkerkers met 29 punten naar huis tegen 28 voor team 3. Het goede nieuws is dat de volgende keer het dubbeltje de andere kant op gaat vallen!!
Aldus Geert Hoogerduijn

BV 2 Brothers 2 – BBC 3  (Gangelballen!)
Op onze eigen apenrots trotseerde Gangel alles en iedereen. In 17 beurten bracht hij zijn tegenstander tot wanhoop. Met een paar onvervalste Gangelballen bracht hij vriend en vijand op de banken…. Dit keer geen last van rumoer in de omgeving, Gangel ging en bleef gaan als de brandweer. Met 2.88 als moyenne bracht hij zijn tegenstander niet verder dan 3 matchpunten. One of those nights! Een portje als uitsmijter was welverdiend.
Martien had  in zijn eerste partij ook al 12 punten op het bord gezet. Al was de eindspurt nipt! De hele wedstrijd lag hij ruim  voor maar naar het einde toe haperde het. Gelukkig herpakte hij zich toen het er echt op aan kwam. Met een mooi gemiddelde van 1.06 haalde hij de winst binnen. Goed gedaan jochie!!
Geert bakte er niet zoveel van helaas. Alhoewel….,  na 25 beurten stond hij nog met  38 – 31 voor. Dat zouden ook 12 punten kunnen worden….zo leek het althans…..Maar hij had al teveel missers en onzorgvuldig spel laten zien. Overtraind??? Tegenstander René kreeg het in beurt 26 op zijn heupen. Hij strandde ( gelukkig) nog net voor de finish door een bal op een haar na te missen maar wel met 15 caramboles op de teller. Geert poedelde en dat werd direct fataal. Slechts 7 punten als invaller voor Bert. Dat was vorige week wel anders. Met 31 matchpunten was er toch tevredenheid. Alleen Geert had nog een “Geertje” nodig om zijn beschamende moyenne van 1.41 te verwerken. Beide benen op de grond en uithuilen en opnieuw beginnen.
Aldus Geert Hoogerduijn

Overige uitslagen:
BOK D1 – BV 2 Brothers D2       14 – 36
BV 2 Brothers D2 – BIOS D4     32 – 29


Aart van DronkelaarUitstekende week voor Libre-teams