Wisselende resultaten Libre-teams

Geplaatst op 9 september 2018

BV 2 Brothers 3 – BC Hoevelaken 3
Hans beet deze 1e wedstrijd het spits af en startte beloftevol. Na 8 beurten op 19 door een super 6e beurt met 11 caramboles. Zacht fluitend (zoals hij dat kan) sloop hij om de tafel. Zijn opponent Karel op grote achterstand maar die kwam toch langzaam dichterbij. Karel schiet regelmatig “uit de heup” en dat ging hem heel goed af. Even kijken, aanleggen en bam. De mooiste ballen maakte hij opeens. En Hans begon te missen en een klosje hier en daar en het fluiten begon plaats te maken voor moppermuziek: “K….spel”. Eindstand 27-35. Dat viel even tegen voor Hans, zijn eerste libre partij na het driebanden debacle van vorig seizoen. Nou ja, weer een week om te trainen!! Roel speelde gelijkmatig tegen Teunie. De partij kabbelde voort tot 30-22 voor Roel. In de 26e beurt sleep Roel zijn mes. Hij ging tot ieders grote verbazing in 1 x uit met 11 caramboles. Er zaten ook een paar hele mooie ballen bij. Toeschouwer Ab kon zijn lachen niet bedwingen als hij naar de koppies van de tegenstander zat te kijken tijdens deze paar minuten. Teunie in rouw, Roel in onderkoelde vrolijkheid. De eerste 12 matchpunten binnen en lekker boven zijn gemiddelde met 1.58. En toen het klapstuk van de avond, naar later bleek. Geert schoot uit de startblokken met in zijn 2e beurt 13 caramboles. Na 9 beurten was de stand 34 – 9. Maar ja, je voelt hem al….Geert viel een beetje droog. Het werd punten sprokkelen door een paar domme missers. En zoals dat ook elders gaat, als je zelf niet scoort….? Dan doet de tegenstander dat. En dat gebeurde. Roderick begon vanaf beurt 14 te scoren met zelfs een serie van 13 erbij. En dus werd het nog spannend. Geert won gelukkig nog wel en was in 19 beurten uit. Gemiddelde van 2.58. Maar dat had ook een paar beurten eerder gekund….. Blijven trainen jongen! Met 31 matchpunten zijn we tevreden. Hans gaat in retraite voor de uitwedstrijd tegen B 67 volgende week. Henk, Ab en Martien bedankt dat jullie kwamen kijken. Dat verhoogde het plezier!!
Aldus Geert Hoogerduijn

B ’67 6 – BV 2 Brothers 3
Met Gangel voor de door het werk verhinderde Geert in de gelederen toog team 3 in de winning mood naar Amersfoort. De wedstrijdverslagen kunnen dit keer kort zijn. Drie keer een pak slaag was ons deel. Gangel bleef nog het meest in de buurt van zijn moyenne maar trof een tegenstander die in 19 beurten hem zijn hielen liet zien. Geen schande dus om van een  moyenne van 2.45 te verliezen.
De beide beentjes weer op de grond dus voor team 3.  Gelukkig is het seizoen nog lang….  En Hans: eens gaat die training zijn vruchten afwerpen. Hou vol!!
Aldus Geert Hoogerduijn

HNL 1 – BV 2 Brothers 2
Martien liep in zijn pot direct vanaf beurt 2 achter de feiten aan. Zijn openingsbeurt van 2 leek beloftevol. Zijn tegenstander kreeg echter telkens een mooi aanvangsstootje en scoorde daar 1 tot 4 caramboles uit. Ala’ een wereldberoemde western stripheld stootte sneller dan zijn schaduw. Maar wel met scherp. Martien had minder geluk en moest bijna telkens verzamelen. En dat is nou niet zijn sterkste kant. Bij 35 – 25 viel het doek, 7 schamele punten. Geert knalde in 15 beurten zijn tegenstander van het laken met een moyenne van 3.26. Er zaten nog 6 poedels bij maar de beurten met meerdere caramboles hadden de overhand. Met mooi verzamelspel blufte hij zijn toch goed spelende opponent af.
Iedereen op de banken in Lelystad!! Goed bezig die voorzitter. Zou die training dan toch helpen…. :-)
Ad hoc kopman Gangel ging voortvarend van start maar viel vanaf  beurt 16 droog. Zijn opponent kreeg daardoor de gelegenheid om terug te  komen. Rond de 30 kwamen ze op gelijke hoogte. Gangel liet echter op z’n Gangels de omgeving een steeds grotere rol spelen (ergernis…) en de tegenstander ging steeds beter spelen bij de geur van bloed. Het kwaad was geschied, Gangel strandde bij 51 – 42 . Hij voegde zo maar 8 punten toe aan het totaal van deze avond. Daardoor een nipt verlies van 28-27.     Volgende keer beter.
Aldus Geert Hoogerduijn

Overige uitslagen van competitieronde 1 en 2:
BV 2 Brothers 2 – BP ’80 2                             25 – 27
BV 2 Brothers D1 – BP ’80 D1                        29 – 26
BC Hoevelaken D1 – BV 2 Brothers D1        36 – 23
BV 2 Brothers D2 – BC Hoevelaken D3       29 – 29
BC Hoevelaken D2 – BV 2 Brothers D2       15 – 36


Aart van DronkelaarWisselende resultaten Libre-teams