Winst voor team 2 en Dagteam, team 1 verliest

Geplaatst op 3 maart 2017

Het eerste team heeft haar grootste nederlaag van het seizoen geleden. In de thuiswedstrijd tegen DOS 5 uit Harderwijk werd een smadelijke nederlaag geleden (24-30). Gangel bleef, ondanks een matig moyenne van 1,473, ook in zijn 5e wedstrijd van 2017 ongeslagen. Even zag het er naar uit dat hij zijn tegenstander amper een punt zou gunnen, maar in het tweede gedeelte van de partij liet Gangel veel liggen waardoor het toch nog 12-6 werd. Aart speelde ruim boven zijn aanvangsmoyenne (2,307), maar kwam toch 2 caramboles tekort voor de winst, zodat hij een 9-12 nederlaag moest incasseren. Bert wacht nog steeds op zijn eerste overwinning van 2017. Hij is zijn zelfvertrouwen volledig kwijt en dat mag de rest van het team zich aanrekenen. Bert moet zo snel mogelijk zijn eigen spelletje weer gaan spelen en zich niks aantrekken van wat er allemaal tegen hem gezegd wordt, want een moyenne van 0,925 is ver onder zijn niveau.

Het tweede team heeft het in de uitwedstrijd tegen De Jol 3 uit Lelystad uitstekend gedaan (29-26). Martien begon het seizoen zeer sterk, kwam daarna in een wat mindere fase, maar begint nu weer op te leven. In deze partij speelde hij weer ruim boven zijn aanvangsmoyenne (0,921) en dat leverde een mooie 12-8 overwinning op. Heel goed voor zijn zelfvertrouwen. Kees is aan een zeer sterke reeks bezig, want hij is al 6 wedstrijden op rij ongeslagen (de wedstrijden in het dagteam meegerekend). Ook in deze partij speelde hij weer uitstekend (1,571) en hij won dan ook overtuigend met 12-6. Ab speelt zeer wisselvallig. Over het hele seizoen gerekend wint hij ongeveer even vaak als dat hij verliest. Dit keer speelde hij weer een wat mindere partij. Sterker nog, zijn moyenne van 1,033 was het op één na laagste van het hele seizoen en dan kan een nederlaag natuurlijk niet uitblijven (5-12).

Het Dagteam heeft een uitstekende thuisoverwinning geboekt op het Barneveldse BIOS D1. Alle spelers speelden boven hun aanvangsmoyenne en geen enkele speler leed een nederlaag. Toch werd het geen full-pull, omdat 2 van de 3 spelers gelijk speelden. Een gelijkspel bij het biljarten is redelijk uitzonderlijk, maar 2 gelijke spelen in één wedstrijd is natuurlijk nog veel zeldzamer. Kees moest alle zeilen bijzetten om zijn tegenstander van de overwinning af te houden en meestal levert dat niet al te hoge moyennes op. Het gevolg was dan ook een gelijkspel met een moyenne van 1,375. In de partij van Ab was van spanning totaal geen sprake, want Ab speelde oppermachtig (2,153) en won dan ook met grote overmacht (12-4). De partij van Tammo daarentegen stond wel weer bol van de spanning en ook deze partij leverde dan ook geen supermoyennes op (1,843). Tegen een zeer sterke tegenstander wist Tammo wel een prachtig gelijkspel uit het vuur te slepen en daar zal hij heel blij mee zijn, want na 3 nederlagen was hij wel weer eens aan een goed resultaat toe.


Aart van DronkelaarWinst voor team 2 en Dagteam, team 1 verliest