Wisselende resultaten BV 2 Brothers

Geplaatst op 17 februari 2017

Het eerste team zit duidelijk in een mindere periode, want ook in de uitwedstrijd tegen middenmoter Swift ’71 2 uit Swifterbant werd met 27-31 verloren. Vooral Geert zit in de hoek waar de klappen vallen, want hij verloor alweer zijn 5e partij op rij en wacht dit jaar nog steeds op zijn eerste overwinning. Halverwege zijn partij leek het erop alsof Geert een grote nederlaag tegemoet zou gaan, maar omdat zijn tegenstander moeite had met de laatste 3 caramboles kwam Geert toch nog terug tot 8-12. Desondanks was deze partij met een moyenne van 1,195 de op één na slechtste partij van het hele seizoen. Aart daarentegen haalde wel de volle winst binnen (12-7) en speelde bovendien een sterke partij. Met een moyenne van 2,214 speelde hij zelfs 25% boven zijn aanvangsniveau en zijn serie van 17 was ook nog eens de hoogste van het hele seizoen. Bert lijdt aan hetzelfde syndroom als Geert, want ook hij is compleet van slag. Net als Geert heeft ook Bert in 2017 nog geen wedstrijd weten te winnen. Met een moyenne van 1,454 bleef hij ook nu weer aan de verkeerde kant van de score (7-12). Ondanks deze nederlaag blijven de verschillen in de top van het klassement zeer gering en strijden nog zeker 5 teams om de titel, waaronder BV 2 Brothers 1.

Het tweede team heeft een uitstekend resultaat behaald door thuis tegen koploper De Poedel 5 uit Nijkerk met maar liefst 32-21 te winnen. Vooral Kees, die de laatste tijd nogal wisselvallig speelt, haalde weer eens flink uit door met 12-4 te winnen. Zijn moyenne van 2,095 lag bovendien bijna 60% boven zijn aanvangsmoyenne en was het op één na hoogste van dit seizoen. Het spel van Roel kent weinig uitschieters, niet naar boven maar ook niet naar beneden, maar levert wel vaak veel punten op. Ook nu speelde Roel weer een uitstekende partij (1,600), maar dat was helaas net niet voldoende om zijn tegenstander te verrassen (8-12). Ab tenslotte, die in het avondteam slechts sporadisch verliest, speelde ook nu weer een zeer goede partij (2,240) en dat werd beloond met een daverende 12-5 overwinning. Hoewel BV 2 Brothers 2 kansloos lijkt voor de titel lijkt een plaats bij de eerste drie zeker tot de mogelijkheden te behoren.

Het Dagteam heeft een prima prestatie geleverd door thuis tegen het Amersfoortse B ’67 D1 met 29-29 gelijk te spelen. Hier was wisselvallige Kees weer eens wat minder op dreef (1,294), maar wist hij wel als enige zijn partij te winnen en wel met maar liefst 12-5. Tammo speelde een hele degelijke partij (1,866), maar kwam uiteindelijk 3 caramboles tekort voor de winst en dus werd het 9-12. Tammo heeft nu 4 wedstrijden gespeeld en dus zal zijn moyenne worden herzien. Maar aangezien zijn algemeen moyenne (1,754) iets lager ligt dan zijn aanvangsmoyenne (1,800) zal dit geen effect hebben op het aantal te maken caramboles (59). Ondanks dat Henk al 9 wedstrijden achter elkaar boven zijn aanvangsmoyenne speelt moet hij toch nog relatief vaak een nederlaag slikken. Ook nu speelde hij weer uitstekend (2,260), maar ging de winst toch weer naar de tegenstander (8-12).


Aart van DronkelaarWisselende resultaten BV 2 Brothers