Wisselend succes voor BV 2 Brothers

Geplaatst op 3 februari 2017

Het eerste team heeft de thuiswedstrijd tegen het Baarnse KOT 3 met 28-28 gelijk gespeeld en ook in deze wedstrijd konden de Brothers weer niet imponeren. De enige uitzondering kan gemaakt worden voor Gangel, want hij maakte de uitslag nog enigszins draaglijk door niet alleen zijn partij met 12-4 te winnen, maar dat deed hij ook nog eens met een heel goed moyenne van 1,931. Geert ging vervolgens als een speer van start, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het aantal missers steeds groter. Uiteindelijk kwam hij uit op een zeer matig moyenne van 1,428. Zijn tegenstander deed het echter niet veel beter en daardoor viel de nederlaag nog mee (8-12). Bert is nog steeds zoekende naar zijn niveau van vóór de winterstop. Ook nu kon hij geen potten breken en met een moyenne van 1,766 ging ook zijn partij met 8-12 verloren. Het lijkt er nu toch echt op dat het verhoogde aantal te maken caramboles (TMC) begint op te breken, want met het aantal TMC van vóór de winterstop was de wedstrijd eenvoudig gewonnen. Omdat ook de andere teams punten laten liggen blijft de aansluiting bij de Top 3 nog steeds intact.

Het tweede team blijft zicht houden op de tweede plaats na een 30-25 thuisoverwinning op het Amersfoortse Leusderkwartier 5. Alleen Martien had duidelijk zijn avond niet want hij speelde zijn op één na zwakste partij van het hele seizoen. Met een moyenne van 0,617 bleef hij ver verwijderd van zijn aanvangsmoyenne. Hij verloor zijn partij dan ook afgetekend met 6-12. Kees daarentegen is de laatste tijd in zeer goede vorm (althans in het avondteam), want hij boekte alweer zijn zesde overwinning op rij. Ook in deze partij liet hij weer uitstekend spel zien (1,629) hetgeen resulteerde in een klinkende 12-6 overwinning. Ook Ab deed het goed en speelde ruim boven zijn aanvangsmoyenne (1,866) met als beloning een prachtige 12-7 overwinning.

Het Dagteam staat weer met beide benen op de grond, want na de full-pull van vorige week gingen nu alle partijen verloren. In de thuiswedstrijd tegen BV Leusden D2 verloren de Brothers met maar liefst 19-36. De grootste teleurstelling was ontegenzeggelijk voor Kees, want hij kwam er totaal niet aan te pas. Zijn tegenstander speelde weliswaar ver boven zijn niveau, maar dat neemt niet weg dat Kees ver onder de maat presteerde. Zijn moyenne was slechts de helft van wat hij normaal speelt (0,666). Ab haalde wel zijn normale niveau (1,857), maar dat was niet genoeg om de partij te winnen (9-12). Henk speelt al wekenlang boven zijn aanvangsniveau en dat deed hij ook nu weer (2,315), maar zelfs dat bleek niet genoeg voor de overwinning (7-12). Door deze nederlaag komt de opmars van het Dagteam op hardhandige wijze tot stilstand.


Aart van DronkelaarWisselend succes voor BV 2 Brothers