Roel van de Veen en Henk Aalten tonen spierballen

Geplaatst op 1 juli 2024

Op 17, 18 en 19 juni jl. mochten Roel van de Veen en Henk Aalten deelnemen aan de voorwedstrijden libre 4e klasse. Dat het verslag hiervan iets verlaat is heeft te maken met het weekje vakantie dat ondergetekende heeft gehad. De voorwedstrijden in deze klasse waren verdeeld over 6 poules en onze Brothers waren met 4 tegenstanders ingedeeld in de poule bij B’67 in Amersfoort. Dat betekende dus 3 avonden van huis vanwege het beperkte aantal biljarts (2 stuks) bij B’67. Maar dat deerde onze mannen niet. Vol goede moed gingen ze de duels aan.

Henk Aalten mocht op de eerste avond aantreden tegen Gerrie van der Berg van de thuisvereniging B’67 en hij liet gelijk zien dat er rekening met hem gehouden moest worden. Henk speelde zijn 35 caramboles in slechts 18 beurten bij elkaar, goed voor een moyenne van 1,944. Zijn tegenstandster had geen schijn van kans gekregen. Zijn 2e partij verliep iets moeizamer. Toch liet hij zijn tegenstander Karel de Goede, eveneens van B’67 totaal kansloos. Na 25 beurten trok Henk de winst naar zich toe en dat was goed voor een moyenne van 1,400.
Ook Roel van de Veen begon goed. Hij was qua aanvangsmoyenne koploper met 41 maar dat was voor Roel geen belemmering om Danielle Tielrooy van BOK uit Amersfoort aan de kant te schuiven. Roel had daar 30 beurten voor nodig en kwam uit op een moyenne van 1,366. De 2e partij tegen Gerrie van den Berg van B’67 liep het nog beter. Na 24 beurten gaf Roel ook Gerrie het nakijken en daarmee scoorde hij een moyenne van 1,708. Zo stonden onze mannen na de eerste avond keurig 1e en 2e.

De tweede avond startte Henk Aalten tegen Danielle Tielrooy van BOK en nu had hij heel wat meer moeite om tot scoren te komen. Toch bleef onze Henk in 36 beurten net aan de goede kant van de score. Danielle kwam, gelukkig voor Henk 1 carambole te kort voor een gelijkspel. Zijn moyenne was met 0,972 aan de magere kant. Roel van de Veen liet in zijn 1e partij Veronica Mol van BOK totaal kansloos en caramboleerde deze in 20 beurten uit. Daarmee kwam Roel op een geweldig moyenne van 2,050. Dat beloofde wat voor de volgende partij waarbij onze 2 Brothers het tegen elkaar op moesten nemen. Wie zou er even pas op de plaats moeten maken en wie zou er ongeslagen blijven? Henk liet er geen gras over groeien en zag tot zijn genoegen dat Roel zijn kruit in de eerste partij verschoten had. Na 23 beurten bereikte Henk de finish en kwam uit op een moyenne van 1,521. Roel zette daar een magere 0,956 tegenover. Wel bleven onze mannen na 2 speelavonden 1 en 2 staan en dus moest de laatste avond de beslissing brengen.

Roel beet het spits af tegen Karel de Goede en herstelde zich prima van de nederlaag tegen Henk. Na 29 beurten trok Roel deze partij naar zich toe, goed voor een moyenne van 1,413. Henk hield de spanning erin door geen spaan heel te laten van Veronica Mol. In slechts 22 beurten won hij ook zijn 5e en voorlaatste partij. Ook nu was zijn moyenne weer prima met 1,590. Het kwam dus op de laatste partij aan. Roel moest het opnemen tegen Danielle Tielrooy en liet opnieuw zijn klasse zien. Hij raffelde zijn partij af in 20 beurten en kwam opnieuw uit op een moyenne van 2,050. De laatste partij van Henk moest de beslissing brengen. Tegen Gerrie van den Berg was hij echter een klasse beter en won hij in 25 beurten. Dat betekende een moyenne van 1,400. Zo eindigden onze 2 Brothers als 1e en 2e in deze poule en was het wachten op de resultaten uit de andere poules.

Roel eindigde in het totaalklassement van 36 spelers op een keurige 2e plaats maar heeft ervoor gekozen om geen finale te spelen. Henk is als nieuwe speler in deze klasse gepromoveerd naar de 3e klasse en speelt dus ook geen finale. Hiermee hebben Roel en Henk ondanks het missen van de districtsfinale hun visitekaartje afgegeven. Van harte proficiat met het behaalde resultaat!


Wytze BoonstraRoel van de Veen en Henk Aalten tonen spierballen