Rob Spierings en Bever plaatsen zich voor districtsfinale

Geplaatst op 16 juni 2024

Op 12 en 13 juni 2024 moesten Rob Spierings en Bever hun kunsten vertonen in de biljartarena van Bv 2Brothers. Samen met 4 andere deelnemers streden zij voor een plek in de districtsfinale 3banden klein 1e klasse. Deze wedstrijd werd op 3 verschillende locaties afgewerkt. Alle deelnemers moesten 30 caramboles maken binnen de 60 beurten en Rob en Bever waren in deze poule respectievelijk als 1e en 4e geplaatst op basis van hun moyenne.

Rob mocht de eerste avond beginnen tegen Rick Kroon van BOK uit Amersfoort en hij gaf gelijk zijn visitekaartje af. Je zou denken dat de druk voor plaatsing gelijk hoog is maar dat gold zeker niet voor Rob. Hij raffelde zijn partij in slechts 24 beurten af en scoorde hierdoor een fantastisch moyenne van 1,25! Dat was zeker een lekker begin en het aanwezige publiek ging er eens lekker voor zitten toen Rob voor de 2e partij moest aantreden tegen de geroutineerde Jan van Esveld van Bv ’75 uit Leusden. Jan had zijn eerste partij ook gewonnen en dus zou Rob gelijk een flink gat kunnen slaan met het oog op plaatsing. Rob leek echter zijn kruit totaal verschoten te hebben en maakte pas in de 15e beurt zijn eerste carambole. Jan kon gelijk een gat slaan van 14 caramboles en die klap kwam Rob niet meer te boven. Later kwam hij wel iets beter in de partij maar het gat was toen al te groot. Na 39 beurten caramboleerde Jan de partij uit en kwam Rob tot een moyenne van 0,461.
Bever leek in zijn 1e partij tegen Jan van Esveld van Bv ’75 lang op weg naar een onbedreigde zege. Hij had ruim afstand genomen van zijn tegenstander en het was alleen de vraag hoeveel beurten Bever nodig zou hebben voor de winst. In het zicht van de finish stokte ineens de productie van Bever en hij zag Jan steeds dichterbij kruipen. Na 46 beurten was het uiteindelijk Jan die met 1 carambole verschil de winst pakte. Voor Bever resteerde slechts een moyenne van 0,630. Bever kon in zijn 2e partij revanche nemen door te winnen van Ronald Pama van BOK uit Amersfoort. Die revanche kwam er uiteindelijk ook maar het ging wel moeizaam. In 50 beurten wist Bever zijn eerste 2 matchpunten te pakken met een moyenne van 0,600. Na die eerste avond was er nog van alles mogelijk met 4 deelnemers die 2 matchpunten hadden. Alleen Jan van Esveld was nog ongeslagen.

Op de tweede avond liet Rob weer zijn klasse zien tegen Ronald Pama van BOK. Na 41 beurten had Rob zijn 30 caramboles bij elkaar gespeeld en kwam hiermee tot een prima moyenne van 0,731. Omdat ook de ongeslagen Jan van Esveld gewonnen had van Rick Kroon zou de beslissing na de laatste partij vallen. Rob speelde zijn laatste partij tegen Micha Tiecken van Bv D.O.S. uit Harderwijk. Rob liet zich niet van de wijs brengen door het harde spel van zijn tegenstander en pakte ook nu de winst in 40 beurten, goed voor een moyenne van 0,750. Hierdoor kwam Rob uit op 6 matchpunten. Tot zijn genoegen zag Rob dat Jan van Esveld ten onder ging tegen Ronald Pama en hierdoor was de eerste plaats in de poule voor Rob veiliggesteld.
Bever mocht proberen om een goede stap in de richting te zetten tegen Micha Tiecken van Bv D.O.S. Het werd een meer spannende als goede wedstrijd die door Micha in 51 beurten gewonnen werd. Bever bleef steken op 28 caramboles, goed voor een moyenne van 0,549. Bever moest hierdoor nog flink aan de bak om boven de ondergrens van 0,600 te blijven anders dreigde er degradatie naar de 2e klasse. Rick Kroon van BOK bleek in de volgende partij de ideale tegenstander om het blazoen van Bever wat op te poetsen. In slechts 35 beurten pakte Bever overtuigend de winst wat resulteerde in een prachtig moyenne van 0,857. Hierdoor eindigde Bever in deze poule op een prima 3e plek.

Daarna was het afwachten wat er in de andere 2 poules zou gaan gebeuren. Rob kwam uiteindelijk uit op een 2e plaats in het veld van 18 deelnemers. De eerste 8 deelnemers zouden zich plaatsen voor de districtsfinale en omdat Bever als 9e geklasseerd was leek hij de boot te gaan missen. Gelukkig voor Bever bleek de als 1e geplaatste Gert Groenewoud geen finale te kunnen spelen en dus mocht ook Bever door naar de districtsfinale.
We feliciteren beiden met het behaalde resultaat en wensen hen veel succes tijdens de districtsfinale!


Wytze BoonstraRob Spierings en Bever plaatsen zich voor districtsfinale