Henk Visser en Johan Wolthuis niet door naar districtsfinale.

Geplaatst op 13 juni 2024

Op 6 en 7 juni 2024 streden Henk Visser en Johan Wolthuis met 4 andere deelnemers voor een plek in de districtsfinale 3banden 2e klasse. Gastheer was Almere ’83. Alle deelnemers moesten 25 caramboles maken binnen de 60 beurten en Henk en Johan waren in deze poule als 5e en 6e geplaatst op basis van hun moyenne. Dat geeft al aan dat het een lastige klus zou worden voor onze mannen.

Henk startte tegen Rob Hartig van de thuisclub Almere ’83. De heren moesten duidelijk op gang komen want zij haalden beide de finish niet. Henk hield met 1 carambole te kort wel 1 punt over aan deze partij en met een partijmoyenne van 0,400 bleef hij slechts een fractie onder zijn aanvangsmoyenne. In zijn 2e partij tegen Cleem Hutten van Bv D.O.S. liet Henk zien wat hij in zijn mars had. In 41 beurten speelde hij zijn 25 caramboles bij elkaar en daar was zijn tegenstander lang niet tegen opgewassen. Met een partijmoyenne van 0,609 kon hij de 2e dag met vertrouwen tegemoetzien.
Ook Johan kon in zijn 1e partij de vereiste 25 caramboles niet maken tegen Cleem Hutten van Bv D.O.S., maar omdat zijn tegenstander nog minder presteerde verdiende Johan met zijn 22 caramboles toch 1 punt. Het moyenne van 0,366 had echter wel beter gekund. Tegen de gedoodverfde favoriet voor de titel Wim van Dijk van Almere ’83 presteerde Johan wel wat beter maar helaas maakte Wim de partij in de 60e beurt uit waarbij Johan slechts 1 carambole te kort kwam. Voor hem resteerde een moyenne van 0,400.

Henk zette de goede lijn van de 1e dag door in zijn partij tegen Frans van Doorn van L.B.V. ’23. Na een spannende partij trok Henk in 57 beurten met 1 carambole verschil aan het langste eind. Zijn partijmoyenne van 0,438 was conform de verwachtingen. Door deze winst en het verlies van Wim van Dijk mocht Henk in de laatste partij een echte finale afwerken tegen diezelfde Wim. De winnaar van deze poule moest uit deze partij komen. Helaas was voor Henk de koek een beetje op want hij kwam na 52 beurten niet verder als 18 caramboles waardoor de poulewinst naar Wim van Dijk van Almere ’83 ging. Het moyenne van Henk was met 0,346 erg matig en hij moest genoegen nemen met een 2e plek in deze poule.
Johan verspeelde zijn kansen al in de 1e partij op dag 2. In zijn partij tegen Rob Hartig van Almere ’83 lukte weinig tot niets. Dat gold in mindere mate ook voor zijn tegenstander. Beide heren konden na 60 beurten de vereiste 25 caramboles bij lange na niet halen. Johan kwam slechts tot 15 caramboles en kwam tot een moyenne van 0,250. Johan nam in zijn laatste partij tegen Frans van Doorn van L.B.V. ’23 wel op een geweldige manier revanche door deze partij in 54 beurten naar zich toe te trekken. Met een partijmoyenne van 0,462 eindigde hij als 4e in deze poule.
In het totale veld van 39 deelnemers eindigde Henk als 17e en Johan als 33e. Beiden zijn dus uitgeschakeld voor de districtsfinale. Johan is vanwege zijn moyenne helaas gedegradeerd en mag het volgend seizoen in de 3e klasse proberen.


Wytze BoonstraHenk Visser en Johan Wolthuis niet door naar districtsfinale.