Hoogtepunten speelweek 14

Geplaatst op 19 november 2023

Opnieuw een week waarin alleen onze dagteams aan de bak moesten en zij deden dat met wisselende resultaten. Ik kon opnieuw persoonlijk kennisnemen van de prestaties van de thuisspelende dagteams. En ik was niet de enige. Het valt mij op dat de dagteams eigenlijk altijd wel een behoorlijke publieke belangstelling genieten.

In R3A kan iedereen van iedereen winnen. De verschillen zijn klein en dat heeft dagteam1 ondervonden. Omdat Henny Thus verstek moest laten gaan was het aan invaller Aart van Dronkelaar om de eerste partij af te werken tegen Menno Agema. Aart ging als een raket van start en leek een zeer gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Maar na enkele beurten stokte het ritme bij Aart en begon Menno ineens dichterbij te kruipen. Het werd een loeispannende wedstrijd die door Aart op het nippertje in 30 beurten over de streep werd getrokken. Daarna was het de beurt aan Henk Boerman. Henk verkeert al een tijdje niet in optimale vorm en ook deze keer moest hij zijn tegenstander Simon al snel laten gaan. Deze Simon Schimmel was waarschijnlijk geen familie van het paard van Sinterklaas, want van een aanvangsstootje weggeven had hij nog nooit gehoord. Een dikke nederlaag lag voor Henk in het verschiet. Gelukkig kroop Henk beetje bij beetje dichterbij maar hij de moest de winst wel in 35 beurten aan Simon laten. Nico had als laatste speler voor zijn team dus alles nog in eigen hand. Zijn opponent Gijs Keizer dacht daar anders over en nam al snel het initiatief in de partij. Nico kwam halverwege de partij nog wel terug maar ook hij moest de winst na 34 beurten aan zijn tegenstander laten. Dat hebben we Nico wel eens beter zien doen.
Dagteam2 mocht naar Barneveld afreizen om daar te spelen tegen B.I.O.S. D2. De trotse koploper voldeed aan zijn verplichtingen en keerde met de volle mep huiswaarts. Kees de Geus trapte af tegen Fred Bötcher en liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. In een matige partij maakte hij na 31 beurten zijn laatste carambole. Gangel Elbertsen pakte voor de 5e keer op rij de winst. Zijn tegenstander Gerard van der Linden was lang niet opgewassen tegen het agressieve spel van Gangel en moest na 27 beurten de witte vlag hijsen. Ab van Doornspeek speelde een hele behoorlijke partij tegen Nas Schouten. Die laatste heeft zijn gloriejaren wel een beetje achter zich liggen. Ab gaf hem geen schijn van kans en trok de partij in 25 beurten naar zich toe. Zo loopt dagteam2 steeds verder weg van de achtervolgers in R3B. De voorsprong op de nummer 2 is nu al opgelopen tot 23 punten.
Op tafel3 kwam dagteam3 in actie tegen het 3e dagteam van B.I.O.S. Gijsje was helaas niet opgewassen tegen Evert Ditewig. Evert scoorde zeer regelmatig kleine series en Gijsje had daar geen antwoord op. Na 21 beurten was de koek op voor Gijsje en moest ze een forse nederlaag slikken. Hans Visser daarentegen speelde één van zijn beste partijen dit seizoen. Hij gaf zijn tegenstander August Nanlohy, van wie hij eerder dit seizoen verloren had, geen schijn van kans. Na 25 beurten maakte Hans de partij uit en liet hij voor zijn tegenstander slechts 4 teampunten over. Alle kans dus voor Johan Wolthuis om de teamwinst te pakken. Hij begon heel goed tegen Gerrit Horlings maar die keerde na een serie van 30 de partij volledig om en liet Johan niet meer in zijn spel komen. Na 24 beurten moest Johan bakzeil halen en was de teamwinst vergeven.
Bert Demmer van dagteam4 mocht een dubbelpartij afwerken tegen het 2e dagteam van Almere ’83. Hij nam het eerst op tegen Marion Sijbrands en trok de overwinning ternauwernood over de streep in 27 beurten. Hierdoor mocht Kees de Wit als 2e opdraven en hij had geen kind aan Maarten Bergsma. Het werd voor Kees een zeer regelmatige overwinning in 24 beurten en dus gloorde de maximale teamscore aan de horizon. De 2e partij van Bert tegen Bertus Sijbrands kwam hij niet uit de verf. De koek was op na zijn eerdere overwinning en hij moest na 34 beurten de winst aan Bertus laten. Het leverde toch 9 punten voor Bert op en ook de ruime teamwinst. Hiermee loopt dagteam4 weer iets verder weg van zijn achtervolgers.
Eén van die achtervolgers is dagteam5 en zij konden het thuis niet waarmaken tegen het 4e dagteam van B.I.O.S. Arie van Rijsbergen speelde een draak van een partij tegen Wout van de Bosch. Hij kwam totaal niet in zijn spel en daar maakte Wout dankbaar gebruik van. Na 27 beurten pakte Wout de winst. Willem Palm begon erg sterk in zijn partij tegen Johan van Essen. Johan begon steeds moeilijker te kijken maar zag uiteindelijk toch kans om de partij helemaal om te draaien met enkele mooie series. Ondanks dat Willem zijn beste moyenne van dit seizoen haalde moest hij de winst toch aan Johan laten. Hiermee was de winst voor dagteam5 al na 2 partijen verkeken. Bart van den Berg speelde in de laatste partij wel helemaal zijn eigen spel en liet Lous Haaima volledig kansloos. Na 22 beurten gaf hij de einduitslag voor zijn team een wat dragelijker aanzien. De achterstand op dagteam4 is echter wel weer flink opgelopen en de 2e plek in R3C hebben onze mannen moeten afstaan aan Hoevelaken D2.

Rest mij om te zeggen dat de sfeer bij de thuiswedstrijden weer optimaal was. Leuk om te zien dat er zoveel belangstelling is voor de prestaties van onze dagteams. Dat moeten we zo houden.

De uitslagen:
Bv 2Brothers D1         – Bv ‘75 D1                 30 – 33
B.I.O.S. D2                  – Bv 2Brothers D2    18 – 36
Bv 2Brothers D3        – B.I.O.S. D3              24 – 28
Almere ’83 D2            – Bv 2Brothers D4    26 – 33
Bv 2Brothers D5        – B.I.O.S. D4              23 – 28


Wytze BoonstraHoogtepunten speelweek 14