Ook Rob naar finale

Geplaatst op 12 juni 2022

Na de voor ons succesvolle Voorwedstrijden Driebanden 2e klasse volgden een week later alweer de Voorwedstrijden Driebanden 1e klasse. De 24 deelnemers waren verdeeld over 4 poules, waarvan één bij BV 2 Brothers. In de poule van BV 2 Brothers streden ook Rob en Harry, samen met nog 4 andere deelnemers, om een plaats in de Districtsfinale.

Voor Rob verliepen deze wedstrijden zeer succesvol. Hij verloor slechts één partij en behaalde over alle vier partijen een prachtig moyenne van 0,666, hetgeen maar liefst 28% boven zijn aanvangsmoyenne ligt. Omdat hij voor de verloren partij toch nog 9 punten kreeg kwam Rob uiteindelijk uit op 45 punten, hetgeen ruim voldoende is voor het behalen van de Districtsfinale. Vermeldenswaardig is verder nog dat Rob veruit het hoogste %Moy (128%) had en ook de Hoogste Serie kwam op naam van Rob: 7

Voor Harry verliepen de Voorwedstrijden wat minder succesvol. Hij verloor alle partijen en kwam uit op een moyenne van 0,438, hetgeen 16% onder zijn aanvangsmoyenne ligt. Harry behaalde in totaal slechts 26 punten en omdat zijn moyenne uitkwam onder het minimum van de 1e klasse (0,520) is hij helaas ook gedegradeerd naar de 2e klasse.

Nadat de uitslagen van alle poules bekend waren bleek Rob 4e te zijn geworden in de totaaluitslag en omdat de eerste acht doorgaan is het belangrijkste doel eenvoudig bereikt, namelijk het bereiken van de finale. Van alle 24 deelnemers had Rob het op twee na hoogste Moyenne. De Districtsfinale wordt gespeeld op 17 en 18 september bij BV Leusden.

De volledige uitslag van de Voorwedstrijden Driebanden 1e klasse vindt U hier.


Aart van DronkelaarOok Rob naar finale