Nico Districtskampioen

Geplaatst op 15 december 2022

Afgelopen dinsdagmiddag (13-12-2022) hebben onze Nico Sandberg en Frits Meulensteen van BV Leusden samen uitgevochten wie Districtskampioen Libre 1e klasse (DAG) zou worden. In deze klasse waren slechts 2 aanmeldingen binnengekomen, zodat ook geen Voorwedstrijden nodig waren. Afgesproken was dat de Districtsfinale zou worden gespeeld bij BV 2 Brothers en dat deze om te beginnen uit 2 partijen zou bestaan. Mochten deze partijen in een gelijkspel eindigen dan zou de beslissende partij worden gespeeld bij BV Leusden.

In de eerste partij was Frits lange tijd heer en meester en nam hij met o.a. een serie van 21, gevolgd door een serie van 18, ruim afstand van Nico. Maar Nico is een vechter en geeft zich nooit gewonnen. Tot aan de 23e beurt bleef Frits de partij echter domineren en kwam hij uit op 119 caramboles (TMC = 120). Op dat moment moest Nico (TMC = 130) er nog 29 en leek de eerste partij te worden beslist in het voordeel van Frits, zeker omdat Nico in dezelfde beurt slechts 5 caramboles wist te maken. Frits maakte echter in de 24e beurt een poedel, waardoor Nico nog onverwachts een kans kreeg. En die kans pakte hij met beide handen aan, want met een prachtige serie van 24 maakte Nico de partij uit. Stand: 1 – 0 voor Nico.

De 2e partij was een stuk minder spannend, want nu was het Nico die vanaf acquit de lakens uitdeelde. Nico begon al gelijk met een serie van 12, gevolgd door een serie van 11, terwijl Frits daar wat korte beurtjes tegenover stelde. In de 5e beurt maakte Nico een serie van 22 en was de stand al 54-20 in het voordeel van Nico. Frits bleef lage beurten scoren (niet één keer boven de 10), terwijl Nico met slotseries van resp. 14, 19 en 23 de partij uitmaakte. Eindstand: 2 – 0 in het voordeel van Nico. Opmerkelijk was verder nog dat beide spelers in de 2e partij slechts één poedel scoorden. Ook opmerkelijk was het moyenne van Nico in de 2e partij, nl. 10,83.

Door deze resultaten is Nico geplaatst voor de Gewestelijke finale welke gespeeld gaat worden op 3 mei 2023 bij biljartvereniging O.G.B. te Bussum.


Aart van DronkelaarNico Districtskampioen