Harry strijdend ten onder

Geplaatst op 1 februari 2023

Afgelopen weekend speelde Harry de Gewestelijke Finale Libre 1e klasse bij R.C.N. te Nieuwegein. De finale omvatte 7 wedstrijden verdeeld over 3 dagen.

De opgave was om sneller dan je tegenstander 125 caramboles bij elkaar te spelen. Omdat Harry de laatste tijd in een zeer goede vorm verkeert ging hij met heel veel zelfvertrouwen de strijd aan.

Zijn eerste tegenstander was Martin Kurvink, de districtskampioen van District Eem- & Flevoland, waarvan hij tijdens de Districtsfinale had verloren, dus dat was gelijk al een uitdaging. Helaas werd het geen revanche en moest Harry ook nu het onderspit delven. Op zijn moyenne van 4,26 was echter niks aan te merken. In de tweede partij trof Harry een tegenstander die ver boven zichzelf uitstak en de partij in 11 beurten uitmaakte. Harry kon zichzelf met een moyenne van 4,81 echter niks kwalijk nemen, maar dat nam niet weg dat Harry na de eerste dag nog steeds met lege handen stond.

Ook in de eerste partij van dag 2 trof Harry een ontketende tegenstander, die slechts 13 beurten nodig had om de 125 caramboles bij elkaar te spelen. Harry kwam opnieuw uit op een moyenne van boven de 4 (4,23), maar dat bleek dus onvoldoende om een rol van betekenis te kunnen spelen. In de tweede zaterdagpartij was er voor het eerst sprake van enige spanning, maar helaas moest Harry ook deze partij uiteindelijk inleveren (moyenne 4,37). Datzelfde gold voor de derde zaterdagpartij. Ook deze ging lange tijd gelijk op, maar ook nu toonde de tegenstander net iets meer inhoud te hebben. Moyenne van Harry: 4,32.

Iedereen kan zich voorstellen dat je, na 5 verliespartijen, niet zo heel veel zin meer hebt om ook voor de laatste twee partijen nog af te reizen naar Nieuwegen. Maar wie A zegt moet ook B zeggen en dus begon Harry onbevangen aan de zesde partij. Maar het gebrek aan spanning kan ook tot onverschilligheid leiden, want ondanks dat Harry niet veel onder deed voor zijn tegenstander speelde hij zijn slechtste partij van het toernooi (moyenne 4,12). Als Harry dus nog een partij wilde winnen moest dat gebeuren in zijn zevende en laatste partij. Gelukkig waren er nogal wat clubgenoten meegereisd en die wisten Harry te inspireren om toch vooral nog één keer te knallen. En dat gebeurde. Met een prachtig moyenne van 7,35 speelde hij zijn laatste tegenstander volledig op een hoop.

Na het behalen van het kampioenschap van het district Eem- & Flevoland werd Martin Kurvink nu ook Gewestelijk kampioen Libre 1e klasse en eindigde Harry op een 7e plaats met een toernooimoyenne van 4,69. Zijn hoogste serie was 31, behaald in zijn laatste partij.

Als U geïnteresseerd bent in de volledige uitslag, klik dan hier.


Aart van DronkelaarHarry strijdend ten onder