Wedstrijd BV ’75 D1 – 2 Brothers D2

Geplaatst op 2 oktober 2020

Met de wetenschap dat we bij BV ’75 (koploper) alleen een glaasje water konden drinken uit het fonteintje in het toilet, en met 5 punten achterstand, gingen we toch vol goede moed op pad. Dat het een wedstrijd zou worden met materiaal pech, magisch spel en gierigheid wisten we toen nog niet.

Magisch spel.
De wedstrijd van Kees was een wedstrijd waarbij de tegenstander sterk begon, maar Kees goed bij bleef. Zo rond het midden van de wedstrijd begon Kees met fantastische oplossingen in bijna hopeloze situaties, wat hem veel waardering van de aanwezige spelers opleverde. Door dit bijzondere spel raakte zijn tegenstander zo van streek dat hij met lede ogen Kees de volle winst moest toe staan. Dus 12 punten.

Materiaalpech.
Daarna was de beurt aan Gangel. Vol vertrouwen begon Gangel in te spelen, totdat hij een pomerans op het laken zag liggen, die van hem bleek te zijn. In overleg met het team werd er meteen een andere keu aangeboden. Dat dat wel een verschil maakt bleek in het begin van het spel. Maar gaande de wedstrijd begon het weer beter te gaan en met een mooie serie van 11 kon hij de schade toch nog beperkt houden en wist hij nog 7 punten te scoren. Super.

Gierigheid.
Daarna was de beurt aan Ab. Het werd een wedstrijd die niet mooi was om te zien, de tegenstander kreeg moeite met het ruime spel en werd er niet vrolijk van. Tijdens de wedstrijd  kwam de tegenstander met opmerkingen als “ik krijg geen bal” en bleef mopperen wat zijn spel niet ten goede kwam, aan het einde van de wedstrijd kwam de tegenstander niet verder dan 8 punten. Dus weer 12 voor de Brothers.

Eindstand 29 – 31 en dus 2 punten ingelopen.

Aldus Ab van Doornspeek


Aart van DronkelaarWedstrijd BV ’75 D1 – 2 Brothers D2