Een ster is geboren

Geplaatst op 11 september 2020

Gisteravond moest ons driebandenteam het thuis opnemen tegen de Baggelaar 2. En terwijl Rob van een welverdiende vakantie genoot in het zonnige Frankrijk werd er in Putten een nieuwe driebandenster geboren. Zie verderop in dit verslag.

Zoals gebruikelijk moest Dries het bal openen en dat gebeurde in het begin volledig volgens schema. Dries moest er weliswaar 5 meer maken dan zijn tegenstander Henk van P., maar dat verschil was al na 28 beurten bereikt en dus leek er geen vuiltje aan de lucht. Op dat moment maakte Henk echter een serie van 3 en dat gooide de verhoudingen weer behoorlijk overhoop. Twee beurten later had Dries de verhoudingen echter alweer hersteld en iedereen ging ervan uit dat hij de partij beheerst tot een goed einde zou gaan brengen, maar daar dacht Henk toch net effe anders over. Uiteindelijk kwam Dries twee caramboles tekort en verloor hij de partij met 9-12.

Vervolgens moest Aart het opnemen tegen zijn “Angstgegner” Wim G., ook wel de “eenarmige bandiet” genoemd, want al vele malen moest Aart in het verleden het onderspit delven tegen Wim. De laatste partijen vielen echter in het voordeel uit van Aart en dus vond Wim dat hij nu weer aan de beurt was om te winnen. En dat had hij nou beter niet kunnen zeggen, want al na 20 beurten had Aart het verschil van 8 caramboles overbrugd. Wim kwam lange tijd totaal niet in zijn spel, maar ook Aart begon wat te stagneren. Zodoende werd het een erg lange partij waarin Aart toch nog aan het langste eind trok (12-7).

Intussen was het publiek toegestroomd om onze biljartinstructeur Nico (invaller voor Rob) het te zien opnemen tegen 3B-gigant Berend van L. Nico begon met twee poedels, maar daarna brak het geweld los. In zijn eerste 3B-partij, welke Nico ooit in competitieverband speelde, liet hij maar weer eens zien hoe je de banden moet gebruiken en dat het geven van effect alleen nodig is in uitzonderlijke gevallen. Doordat hij deze technieken tot in den treure beheerst maakt hij 3B-caramboles alsof hij Libre speelt. Met als gevolg dat Berend totaal overklast werd. Het publiek was diep onder de druk van deze nieuwe 3B-ster, die met een moyenne van 0,925 de partij met maar liefst 12-3 wist te winnen. Bravo!!!!

Einduitslag: 33-22 voor 2 Brothers

Aldus Aart van Dronkelaar 


Aart van DronkelaarEen ster is geboren