De biljardé-discussie viert hoogtij op een doorsnee biljartavond

Geplaatst op 18 februari 2020

Hoewel de opstelling van het team voor de wedstrijd tegen BOK 3 bekend is, verandert deze op het laatste moment. George vervangt Freek. Freek neemt een time-out; na een mooie start aan het begin van het seizoen, blijven de resultaten de laatste weken achter. Vanaf de zijlijn kijkt hij naar onze wedstrijden en noteert de scores. Toch zie ik hem het liefst aan de biljarttafel  …………

Wout en Nico gaan van start. Hoewel Wout tot op het bot gemotiveerd is, verliest hij zijn partij met een matig moyenne van 2,74. Nico wint en haalt zijn moyenne van 4,78, ondanks zijn afgetelde, vette biljardé. George zit lang aan de kant als zijn tegenstander er een serie van 109 uitperst. Ogenschijnlijk doet hem dat niets, want het wordt nog een echte wedstrijd. Met een moyenne van 10,86 kan George, ondanks zijn verlies, best tevreden zijn.

Tijdens de evaluatie brandt al weer de biljardé-discussie los. Wat is de definitie van biljardé? Kent ieder die? Is deze voor meerdere uitleg vatbaar? Past elke arbiter en elke speler de sanctie op  biljardé op dezelfde wijze toe? Neen. Mijn bescheiden mening is dat de dienstdoende arbiter beslist, immers hij gaat daarover.

Ons team verliest met 27-31.

Tenslotte bedanken we Geert en Martien voor hun eenduidige arbitrage en bezielende ondersteuning.

Aldus Nico Sandberg


Aart van DronkelaarDe biljardé-discussie viert hoogtij op een doorsnee biljartavond