Freek 3e van Nederland

Geplaatst op 1 mei 2022

Afgelopen weekend heeft Freek een bijzondere prestatie geleverd door tijdens de Finale van het Nederlands Kampioenschap Libre Hoofdklasse een 3e plaats te behalen. Na een bijzonder stroeve start op vrijdagavond brandde hij op zaterdag helemaal los. Ook op de laatste dag (zondag) bleek hij over bijzondere talenten te beschikken.

Hier volgt een kort overzicht van de gespeelde wedstrijden:
Freek moest vrijdagavond starten tegen (wat achteraf bleek) de Nederlands kampioen. Ook in de tweede partij trof hij een zware tegenstander, die uiteindelijk de nummer 2 van Nederland zou worden. Na afloop van deze twee partijen, welke hij kansloos verloor, stond Freek stijf onderaan. Natuurlijk was dat jammer, maar het betekende hoogstwaarschijnlijk ook dat Freek vanaf nu niks meer te verliezen had en dat maakte bijzondere krachten in hem los. Dat bleek wel uit zijn eerste partij op zaterdag, waarin hij eindelijk zijn ware gezicht liet zien. In deze partij speelde hij namelijk een moyenne van 14,545 en maakte hij de hoogste serie van het hele toernooi, nl. 109. Nu had hij de smaak te pakken want ook in de tweede partij speelde hij magistraal met een moyenne van 12,307 en steeg hij zelfs naar een 3e plaats op de ranglijst. Helaas had hij in zijn laatste zaterdagpartij weer een kleine inzinking (laten we het op vermoeidheid houden) en zakte hij weer terug naar plaats 5. Op zondag stonden er nog twee partijen op het programma. Waarschijnlijk mede door de steun van een aantal Brothers ging Freek ook nu helemaal los. Met moyennes van resp. 13,333 en 11,428 stal hij de show en steeg Freek weer naar de derde plaats.

Kort samengevat kun je zeggen dat de nrs. 1 (Jeroen Heeremans) en 2 (Cock Baas) duidelijk een maatje te groot waren voor Freek en dat de partij tegen N. Leijzer (de nummer laatst) een uitglijer was. In alle overige partijen was Freek superieur en is de derde plaats een prachtige beloning.

We feliciteren Freek van harte met dit prachtige resultaat en zijn trots dat hij lid is van BV 2 Brothers.

Het Bestuur


Aart van DronkelaarFreek 3e van Nederland