Ook Aart laat zich van zijn beste kant zien op NK

Geplaatst op 24 juni 2024

Op woensdag 19 juni 2024 mocht Aart van Dronkelaar zich melden bij OGD in Bussum om daar deel te nemen aan de nationale finale 3banden klein 2e klasse dagcompetitie. Aart had zich via een omweg geplaatst en was vast van plan om zich te laten zien. Hij moest het opnemen tegen 3 andere deelnemers uit verschillende delen van het land. Qua moyenne was Aart als eerste geplaatst en dus was hij zeker een grote kanshebber.IMG-20240620-WA0000

In de 1e partij moest Aart de strijd aanbinden met Stienus Sluiter van de Dag BV Groningen Drenthe. Het werd een zeer spannende aangelegenheid die uiteindelijk na 41 beurten eindigde in een gelijkspel. Met een moyenne van 0,463 bleef Aart een fractie onder zijn aanvangsmoyenne.
In de 2e partij was de tegenstander Jan Veerman van De Wintertuiners uit Weesp. Die had zijn eerste partij verloren en moest dus winnen van Aart om niet na 2 rondes al kansloos te zijn voor de titel. Het werd een meeslepend gevecht die helaas voor Aart opnieuw eindigde in een gelijkspel. Beide heren hadden 34 beurten nodig om de benodigde 19 caramboles te maken. Het moyenne van 0,558 voor beiden mocht er echter zijn.
De 3e en laatste tegenstander van Aart was Bas Weber van Bv IJsselmonde. De Nederlands kampioen moest komen uit winnaar van deze partij aangezien Bas zijn eerste 2 partijen gewonnen had. Voor Aart telde alleen de winst en daarnaast had hij ook nog een achterstand qua toernooimoyenne en dus lag er een flinke uitdaging. Je zou denken dat de beide mannen last van de zenuwen hadden maar bij Aart was daar weinig van te merken. Hij deed wat hij moest doen en pakte na 37 beurten de winst, goed voor een moyenne van 0,513. Qua matchpunten eindigden Aart en Bas dus gelijk. Toen was het rekenen geblazen en bleek het toernooimoyenne van Bas uiteindelijk beter te zijn als dat van Aart. Desondanks kan Aart bijzonder trots zijn op zijn prestatie.

Het had een haartje gescheeld of we hadden na Henk Visser een 2e Nederlands kampioen in ons midden gehad maar 2e van Nederland in deze discipline is toch een prestatie van formaat. Aart, van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!

 


Wytze BoonstraOok Aart laat zich van zijn beste kant zien op NK