Nico (2x) en Joop clubkampioenen 2022

Geplaatst op 7 mei 2022

Gisteravond (6 mei 2022) werden de finales van de clubkampioenschappen 2022 gespeeld. In de Libre-finale stonden Marcel (51) en Nico (110) tegenover elkaar. Als eerstejaars Brother had Marcel verrassend de finale weten te bereiken, maar tegen onze ervaren biljartinstructeur was hij niet opgewassen. In het begin van de partij leek Marcel nog aardig bij te blijven, maar in de 11e en 13e beurt maakte Nico een serie van 14 en vanaf dat moment was de spanning er wel af. Zonder hoge series, maar wel bij elke beurt scorend speelde Nico de partij heel zelfverzekerd uit. Nico won uiteindelijk met 42 – 110 en prolongeerde hiermee zijn titel in het Libre.

Daarna werd de finale in het Bandstoten gespeeld tussen Joop (48) en Wim (30). Ook in deze partij was de spanning helaas ver weg, omdat Bandstootspecialist Wim zijn slechtste partij van het hele toernooi afleverde, waardoor eerstejaars Brother Joop een gemakkelijke avond beleefde. Hoewel Wim bleef vechten was al na 20 beurten duidelijk dat hij deze avond geen schijn van kans zou hebben. Joop won de partij met 48 – 20 en werd hiermee de kersverse clubkampioen Bandstoten 2022.

Als laatste finalepartij stond het titanengevecht in het Driebanden tussen Nico (25) en Rob (27) op het programma. Rob is een echte Driebandenspecialist en allrounder Nico startte dan ook als outsider. In finales spelen echter bij Rob schijnbaar hogere machten een rol, want net als een jaar eerder moest Rob ook nu weer diep in het stof bijten. In het begin van de partij ging het nog redelijk gelijk op, maar nadat Nico een serie van 6 produceerde vloeide de spanning geleidelijk uit de partij. Rob speelde ver onder zijn normale niveau en terwijl Nico wist dat hij al een titel op zak had kon hij de partij dan ook volledig ontspannen uitspelen. Met een schitterend moyenne van 0,81 won Nico uiteindelijk met 25 – 12 en is dus ook voor een jaar de nieuwe clubkampioen Driebanden.

Met uitzondering van wat verrassende caramboles en mooie klosjes viel er voor het voltallig toegestroomde publiek dan ook van weinig spanning te genieten.


Aart van DronkelaarNico (2x) en Joop clubkampioenen 2022