“De goede week!?”

Geplaatst op 20 april 2022

Wedstrijdverslag DOS 6 – BV 2 Brothers 1 (13-04-2022)

Wij kennen allemaal de uitdrukking “de goede week”. Dat zo’n goede week ook een hele slechte week kan zijn hebben de mannen van het Driebandenteam gemerkt. Op 13 april stond de inhaalwedstrijd (uit) tegen DOS 6 op het programma. Voor Rob een thuiswedstrijd in Harderwijk. Hij was dan ook als eerste aanwezig. Toen Aart en Dries ook gearriveerd waren kwam de vraag of Rob de eerste wedstrijd wilde spelen. Wij hadden net de beproefde tactiek HDKUDW (houd de kopman uit de wind) afgesproken maar dat viel dus fijn in het water.

Tegenstander Frans (23) had slecht geslapen en wilde graag de eerste wedstrijd spelen. Van dat slechte slapen was tijdens de wedstrijd niets te merken. In de eerste 7 beurten prijkten er al 11 caramboles op het scorebord!!! Onze Rob maakte in die beurt zijn 4e carambole. Rob raakte steeds meer aan de rumoerige zaal gewend en maakte in de volgende beurten mooie series van 6, 5, 3 en een paar enen. In beurt 29 stond hij voor met 24 tegen 18 voor Frans.  Maar het venijn zat duidelijk in de staart. In beurt 32 stond het nog 28 tegen 20. Terwijl het Rob niet lukte om de laatste carambole uit te tikken maakte Frans puntje na puntje en won hij de partij met een voor hem keurig moyenne van 0,605. Rob had een bere-partij gespeeld met moyenne 0,736 maar kwam toch nog steeds 1 carambole tekort.

Daarna speelde Aart (23) tegen Paul (21). De mannen gingen gelijk op. Na 10 beurten stond het Aart 5 tegen Paul 6. Aart is echter een diesel en moest eerst even op gang komen. In de 20e beurt stond het Aart 11 tegen Paul 6.  Daarna maakte Paul toch een paar caramboles meer dan Aart en besloot hij de partij in de 47e beurt  met zijn laatste en 21e carambole. Ook Aart had er 21. Dus beide heren een moyenne van 0,446, maar de 12 punten bleven bij Dos.

Onze hoop was dus gevestigd op Dries (20) tegen Hans (15). Dries bevestigde echter dat het absoluut geen “goede week“ was. Na een paar caramboles in de eerste beurten droogde het een beetje op terwijl Hans emmers Red Bull gedronken leek te hebben. Hij speelde de sterren van de hemel en noteerde in de 30e beurt zijn laatste carambole met een voor hem prachtig moyenne van 0,500. Dries had alles gegeven wat hij in zich had maar kon tegen zoveel geweld niet op. Hij had met 6 caramboles een moyenne van 0,200.

Wedstrijdverslag BV 2 Brothers 1 – B ’67 2 (14-04-2022)

Alsof dat allemaal niet genoeg was mochten wij de volgende avond alweer aantreden tegen B’67 in ons eigen clubhuis. Dries (20) mocht eerst aantreden tegen Bert (18). Hij was duidelijk in betere doen dan de avond ervoor. Na 20 beurten noteerden we 5 voor Dries tegen 6 voor Bert. Daarna ging het mooi gelijk op maar ondanks een formidabele serie van 6 van Dries in de 40e beurt maakte Bert in diezelfde beurt zijn laatste carambole. Dries had een goed moyenne van 0,400 en Bert0,450.

Daarna was de beurt aan Aart (23) tegen Dick (23). Beide heren vastberaden om het de ander moeilijk te maken. Dat lukte Dick helaas wat beter dan Aart. In beurt 10 noteerde het bord 5 voor Aart en 9 voor Dick. In de volgende 10 beurten klom Aart tot 9 maar gaf Dick zijn keu de sporen en stond op 19!! Aart wist er in de 32e beurt nog een mooie serie van 4 uit te persen maar Dick was niet meer in te halen. In beurt 35 was de race gelopen. Aart 18 carambole met 0,51 een keurig moyenne. Dick 23 met een moyenne van 0,660.

Rob (29) mocht in de laatste partij de strijd aangaan met Hennie (25). Hennie speelde tot de 15e beurt een gemiddelde van bijna 1,000. Rob kwam in die beurten niet verder dan 5 caramboles. Terwijl bij Rob de frustratie toenam over de onmaakbare ballen die Hennie achterliet ging deze laatste gestaag door en maakte in beurt 37 zijn 25e en laatste carambole met 0,680. Rob kwam helaas niet verder dan 13 caramboles!! Met 0,350. De heren van het Driebandenteam staan weer even met beide benen op de grond………

Terwijl ik dit schrijf zit ik me op te laden voor de wedstrijd van vanavond tegen Leusderkwartier. Normaal een tegenstander die “we zouden moeten kunnen hebben”………… Ik heb van mijn therapeut goede aanwijzingen gehad en ben nu bezig met mijn laatste yoga-oefeningen voordat ik een lichte eenvoudige doch voedzame maaltijd zal  gebruiken. Een paar lichtpuntjes zijn de bitterballen die ons altijd te wachten staan bij een bezoek aan Leusderkwartier :-)

Aldus Rob Spierings


Aart van Dronkelaar“De goede week!?”