De nieuwe keu van Ruud

Geplaatst op 22 oktober 2021

Wedstrijdverslag BV 2 Brothers 6 – B ’67 7 (21-10-2021)

Na 2 mindere resultaten moest team6 in de achtervolging op koploper DOS. De tegenstander van deze avond was B ’67 7 uit Amersfoort. Dit team speelt al jaren in dezelfde samenstelling met Teus, Willem en Mike. Kees had helaas opnieuw moeten afzeggen en daarom had Wytze supersub Marcel weer van stal gehaald. Onder het strakke regime van team6 kwamen de kwaliteiten van Marcel het beste tot zijn recht. Ruud completeerde team6 dat in deze samenstelling al klinkende resultaten had geboekt. “’k Heb een nieuwe keu hè”, zei Ruud zachtjes. De bescheidenheid droop eraf. “Ja, Ruud da’s mooi maar we verwachten nu wel een topprestatie van je”, gaf Wytze aan. Hij moest natuurlijk oppassen dat hij niet teveel druk op de schouders van Ruud ging leggen. Het korte teamoverleg voorafgaand aan de wedstrijd werd besteed aan het kiezen van de juiste tactiek. “Mannen, toch maar gewoon weer voor HDKUDW-tactiek gaan?” Eensgezind besloten we dat dit opnieuw de juiste tactiek moest zijn en dus ging Wytze van start tegen Teus.

De start van Wytze was allerbelabberdst. Zijn spel was ondermaats en hij kreeg geen fatsoenlijke serie uit zijn keu. Nadat Marcel en Ruud een time-out hadden aangevraagd, ging het beter lopen. Echte series produceerde Wytze nog steeds niet, maar hij ging wel met de overwinning aan de haal in 28 beurten (moyenne 1,61). Marcel mocht daarna aantreden tegen Willem en ook hij ging niet best van start. Het zal aan de coaching vanaf de zijlijn gelegen hebben, want zo halverwege de partij begon het ineens te lopen en liet hij Willem geen schijn van kans meer. Na 21 beurten was het pleit beslecht (moyenne 2,48). De gekozen tactiek was opnieuw de juiste geweest.

Kopman Ruud kreeg de opdracht om tenminste 1 wedstrijdpunt te scoren om de overwinning voor team6 veilig te stellen. Hij kon dus zonder druk aan zijn partij beginnen. Hij haalde liefdevol zijn splinternieuwe Longoni uit de tas. Door tijdens het inspelen expres alle acquitstoten te missen gaf hij tegenstander Mike het idee dat Ruud het beste kon beginnen. Dat brak Mike meteen op want Ruud maakte niet alleen de acquit, maar ook nog de volgende 26 stoten. Mike was meteen op een onoverbrugbare achterstand gezet en die klap kwam hij niet meer te boven. Ruud bracht de partij in 12 beurten naar het einde (moyenne 4,25). Het applaus klonk van de tribunes na deze galavoorstelling. “Ja, ’t is de nieuwigheid zullen we maar zeggen”, was het bescheiden commentaar van Ruud achteraf. Zo pakte team6 deze avond de winst met 36-18 en blijven we in het spoor van koploper DOS.

Aldus Wytze Boonstra


Aart van DronkelaarDe nieuwe keu van Ruud